תפריט ניווט+

חלל תצוגה לאבידה

לאבידה היא חברה לייצור לוחות מוטבעים משרף פולימרי אותם ניתן לשלב באלמנטים עיצוביים בחללי פנים. חלל התצוגה והמשרדים ממוקם באזור המסחרי השוקק של דרום תל-אביב בין בתי מלאכה קטנים בני שנים, גלריות רהיטים חדישות, חנויות תאורה, טקסטיל ושאר פרטי עיצוב.

צילום גמר: אביב קורט

הקו המנחה בתכנון היה יצירת חלל תצוגה שונה וייחודי אשר בעיצובו ישולבו אפליקציות החומר בכמה שיותר יישומים. הדרישות הפרוגרמתיות לתכנון החלל היו: בציבורי – חלל תצוגה עם עמדת מעצב/ת, פינת הסבה, שולחן פגישות שנקרא גם "שולחן אדריכלים" ובפרטי – שני חדרי משרדים, עמדת הפקה, מטבחון, אחסון וחדר שירותים.

מבט אל חלל פגישות ופינת הסבה

מבט אל חלל פגישות ופינת הסבה

כמו בכל חלל ישנם יתרונות וחסרונות. היתרונות נוצלו לטובת העיצוב ואת החסרונות העלמנו או טשטשנו. שני עמודים גדולים במרכז החלל הובלעו בתוך חלוקת הקירות בין המשרדים וביצירת המסדרון המוביל את האזורים השירותים. הריצוף המקורי שימש כמצע להנחת פרקט בהיר בלוק של סטודיו אירופאי ומתחת לתקרה הנמוכה ותשתית הספרינקלרים נמתחה יריעת בריסול לבנה מבריקה ליצירת השתקפות ואשליית גובה.

החלל ממוקם במפלס הרחוב ויש לו חלונות גדולים לכל אורכו המציגים את המתרחש בפנים בכל עת. מבנה זה אפשר להביא את מרכז ההתרחשות אל קידמת החלל ולייצר סקרנות ועניין בעיני העוברים ושבים. שולחן האדריכלים שמוקם בחזית החלל מורכב מגוף ענתיקה נבחר בקפידה בשוק הפשפשים ונצבע בצהוב מרענן. עליו חוברה קופסת אור, בהומאז' לשולחנות השרטוט של פעם, כשבחלקה העליון משולבים לוחות לאבידה ובהם שתול מודול במבנה קלידוסקופי. במהלך היום משמש השולחן לפגישות מעצבים ולקוחות עם צוות לאבידה ובשאר הזמן כאלמנט עיצובי מואר בחלל שנשאר דולק לתצוגה גם אחרי שעות הפעילות.

פרט שולחן פגישות מואר המשלב את אפליקצית החומר

פרט שולחן פגישות מואר המשלב את אפליקצית החומר

ניתן לראות אפליקציות נוספת של החומר בחלל הראשי בדמות קיר נגרות מואר בתאורה אחורית המשלב לוחות של החומר, חלקו העליון המואר של רהיט המגירות שנבנה לאחסון דוגמאות התצוגה ומשלב בתוך החומר טקסטורת עור ירוקה, דופן השער בקיר הגבס המגדיר את אזור הישיבה בפינת ההסבה, דלתות במסדרון המוביל אל חללי המשרדים וכן מחיצות קבועות המפרידות בין המשרדים.