תפריט ניווט+

בית פרטי בשרון

ביישוב בשרון נרכש בית חדש מקבלן המשתרע על פני שלושה מפלסים בגודל בנוי של כ-300 מ"ר. הבית, בסגנון מודרני עם אלמנטים כפריים מובהקים, נרכש בשלב בו תכנון חלוקת הפנים כבר קיים אך נדרשו עיצוב פנים, תכנון והתאמת הבית לצרכי היום יום ולטעמם האסתטי של הדיירים החדשים.

צילום גמר: סטודיו שגב – אלעד גונן וזאב ביץ'

הקו המנחה בתכנון היה יצירת חלל נעים ופונקציונאלי למשפחה צעירה ותוססת שהבית הוא מרכז ולב הווייתה תוך כדי התייחסות ויצירת דיאלוג עיצובי עם הסגנון והאלמנטים במבנה הקיים.

המטבח מהווה מרכז בבית לאורך כל שעות היום ועל כן תוכנן באופן בו יכיל וישמש את שלל תפקידיו: מטבח משפחתי, פונקציונאלי שעובד, בר ישיבה בסמוך לאי העבודה, שולחן אוכל עגול המשמש את המשפחה בארוחותיה האינטימיות ופינת משפחה וספריה המרכזת את פעילויותיהם של הילדים. תכנון ועיצוב המטבח נעשה בסגנון כפרי מודרני. אלמנטים כפריים כגון דלתות מזוגגות, מסגרות מילואה וקרניזים שולבו עם עץ בוצ'ר בגמר מהוקצע ופרזול תעשייתי ואותנטי בגמר ניקל שנתנו את הטוויסט ויצרו את הקישור החומרי לשלל מוצרי החשמל בגמר נירוסטה תעשייתי.

שולחן מטבח עגול לארוחות אינטימיות של בני המשפחה

שולחן מטבח עגול לארוחות אינטימיות של בני המשפחה

הבחירה בצבעים בהירים בקווים נקיים משמשת כבסיס ורקע טוב לצבעוניות החיונית והעזה של פינת המשפחה, ושילובם עם גמר העץ נותן את החמימות הביתית אליה שאפו בני הבית בתכנון חלל זה.
פינת המשפחה תוכננה לאפשר את פעילויות הילדים עם האופציה להשגחה של ההורים תוך כדי שהם עוסקים בעניינים שלהם. לאוסף הספרים העשיר תוכננה ספריה מרווחת תחת ספסל הנכנס למפרצי החלון ומאפשר ישיבה וחווית קריאה נעימה המביאה את החוץ אל הפנים…. בקצה הספריה ארון רחב, בחלקו מידוף וחלקו דלתות, המכיל את שלל המשחקים והבובות.

בסמוך למטבח תוכנן בקפידה מזווה ובו מקום אחסון להכל כולל מקרר נוסף, ציוד וחומרי ניקוי, מכשור המשרד הביתי, גלוני מים מינרלים ועמדת תיקים/מעילים/מטריות ונעליים מקסימה שהופכת את ההתארגנות ביציאה ובכניסה מהבית לנוחה יותר ומאפשרת לכל דבר לחזור למקומו.

כהמשך לקו העיצובי נגרות שירותי האורחים תוכננה בקווים נקיים בגמר המשלב צבע עם משטח פורניר אלון. את העניין בחלל יוצר קיר לא שגרתי שחופה בחומר ייחודי עם טקסטורה תלת ממדית. על הקיר נתלו מראות עגולות בשלל גדלים ואוסף מקסים של פריטים צבעוניים סודרו על המדף שמעל האסלה. את הקריצה ההומוריסטית של החדר עושה תמונת פרצוף מאוירת שנתלתה מעל האסלה ומקבלת את פני כל הנכנס במבט תמהוני…

מעקה הבית המקורי הוחלף ובמקומו תוכנן מעקה במראה מודרני המשלב אלמנטים אותנטיים בעבודת מסגרות ידנית לפרטי פרטים.

מעקה חדש

מעקה חדש

בחלל האירוח תוכנן קיר טלוויזיה בשילוב קמין גז במראה מודרני וספריה דקורטיבית. משטחי הקיר והמדפים חופו באבן טבעית שחורה בגמר מט כך שהטקסטורה העשירה של האבן נראית ומוסיפה למראה שיק אלגנטי. מאחר ונעשה שימוש בחומר טבעי במראהו הטבעי, משרה האבן את אותה אווירה מוקפדת אך נינוחה ששזורה בכל חלקי הבית. ריהוט חדר האירוח נעשה במיוחד על פי דרישות דיירי הבית לסלון נח לאירוח או לצפייה בטלויזיה, מקום שההורים פורשים אליו בסוף יום גדוש ומפרך. מול חלל האירוח ממוקמת פינת האוכל בה הוצב שולחן אוכל גדול ומאסיבי מעץ אלון. השולחן על אף היותו מעץ מלא, מעוצב גם כן בקווים נקיים, ועל כן משתלב היטב בחלל ומנהל דיאלוג צורני עם הספה המקבילה לו בסלון.

בקומת המגורים תוכננו נגרויות חדרי השינה ונגרות חדרי ארונות. בחדרי הילדים עוצבו ארונות קיר שימושיים להפליא המנצלים את החלל שהוצב להם מקיר לקיר ומרצפה לתקרה. הארונות עוצבו עם פרט ניתוק היקפי שהוא גם הידית לדלתות ולמגירות. בעזרת פרט זה ועל ידי צביעת הארון בגוון הקיר נשמר הקו העיצובי הנקי של הבית ואלמנט כה גדול הפך בו זמנית למשהו נוכח ומעוצב בחדר אך יחד עם זאת משמש כרקע לצבעוניות רבה וטקסטורות המאפיינות חדרי ילדים.