תפריט ניווט+

דירה תל אביבית

בשכונה ותיקה ובורגנית בצפון תל אביב, בבניין בן 7 קומות, נרכשה דירה בת 3 חדרים בגודל של כ-80 מ"ר. הדירה נרכשה במבנה המקורי, מעולם לא נעשו בה שינויים או שיפוצים וכעת היה צריך להתאים אותה לצרכיהם וטעמם האסתטי של הדיירים החדשים.

צילום גמר: אלעד גונן

הדירה נרכשה על ידי רופאה צעירה בעלת אורח חיים צפוף ודינמי המבלה את רוב שעותיה במקום עבודתה. הקו המנחה בתכנון המחודש של הדירה היה מקום מפלט מפנק מטרדות היום, ובו מקום לשלל תחביביה: אירוח, אפיה ויין, עם מחשבה עתידית על חלל שיכיל בתוכו את כל הפונקציות הדרושות למשפחה צעירה: חדר אירוח ומטבח פונקציונלי ופתוח, חדר שינה להורים המשלב פינת עבודה, חדר ילדים, חדר רחצה וחצי חדר נוסף לאורחים.  תכנון הדירה היה תהליך מעניין ומאתגר בשל מגבלות הגודל ביחס לכמות הפונקציות הנדרשות. פנים הדירה נהרס עד היסוד כאשר הוא מותיר אחריו את המעטפת בלבד להנחת תשתיות חדשות וחלוקה חדשה על פי הדרישות הנ"ל. מדירת 3 חדרים סטנדרטית וחשוכה של שנות ה-70 הפכה הדירה לדירת 3.5 חדרים מוארת, עם 2 חדרי רחצה במראה צעיר ומודרני כשבמרכזה חלל מטבח הפתוח לסלון.

 

מבט מן המטבח לחדר אירוח

מבט מן המטבח לחדר אירוח

בשל חיבתה העזה של בעלת הדירה לצבע סגול, נבנתה פלטת צבעים וחומרים ניטרלית המתבססת על אפורים וגוונים טבעיים ומאפשרת לסגול להיות הצבע המשלים המתבטא גם בג'סטות גדולות בדמות צבע קירות, טפטים וריהוט וגם בנגיעות הקטנות בדמות פרטי אבזור משלימים.
כל הדירה רוצפה בפרקט אלון טבעי בגמר שמן לבן והחלקים הפונקציונליים – מטבח וחדרי רחצה – רוצפו באריחי גרניט פורצלן אפורים דמויי בטון. עמודים שבלטו מקו הקיר בחלל המרכזי חופו בלבנים טבעיות ונוכחותם הפכה מורגשת כאלמנט עיצובי חזרתי – החיסרון הפך ליתרון.
החלל הציבורי, על אף גודלו הקטן יחסית, תוכנן בקפידה כאשר כל סנטימטר נלקח בחשבון על מנת לשמש בצורה המקסימלית את בעלת הבית ולספק את המענה למטבח שעובד ובית מארח. במרכז המטבח הוקם אי המשמש כמשטח עבודה וכשולחן אכילה תחתיו תוכנן מקום אחסון, כחלק מארונות המטבח, ואף מוקם מקרר יינות קטן. בהמשך הצמוד בסלון הוצבה ספה מפנקת שמצד אחד נעים ונח לארח עליה, ומצד שני כיף להשתרע עליה ולצפות בטלויזיה. גם קיר הטלויזיה תוכנן לשמש כמה שיותר פונקציות ולחסוך במקום. הקיר משלב בתוכו אחסון לרהיט מולטימדיה מרחף שרב גופו משוקע בעובי הקיר ורק סילואטה קטנה ומעוצבת יוצאת ממנו לכיוון הסלון. בחזית וכן בעובי הקיר הפונה למסדרון נבנו שתי ספריות מדפים לאחסון ספרים ותצוגת פריטים יפים.

מבט אל המטבח ואי העבודה

מבט אל המטבח ואי העבודה

חדר הרחצה השירותים ומרפסת השירות אוחדו לחלל אחד גדול המכיל את כל הפונקציות בסידור מחודש. המכונה והמייבש הוכנסו לארון שירות שימושי והאמבטיה הופרדה מהשירותים על ידי מחיצה מחופה אבני פסיפס אפורות. התריס הישן הוחלף בחלון עם זכוכית חלבית המאפשר כניסה ושטיפת החדר באור טבעי בכל שעות היום.
חדר השינה של ההורים הורחב ונוספה לו פינת עבודה מרווחת.
ולסיום במקום בו היה ממוקם המטבח הישן הוסב החלל לחדר אורחים קטן אך מפנק המכיל בתוכו גם חדר שירותים ורחצה.